Het nieuwe Sorghvliet in Andijk

Zorgorganisatie Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Zo ook in het West-Friese dorp Andijk, waar aan de Sorghvlietlaan het woonzorggebouw Sorghvliet jarenlang de plek was waar inwoners met een (intensieve) zorgvraag van Andijk en omgeving terecht konden. Dit gebouw bestond uit twee delen, een deel van Omring met zit/slaapkamers voor mensen met een intensieve zorgvraag en daaraan gekoppeld een deel met meer zelfstandige woningen in eigendom van lokale corporatie Het Grootslag. Een mooie, centrale plek in het dorp, dichtbij de winkels en andere voorzieningen.

In het kader van veranderende klantwensen en het verbeteren van de kwaliteit van de huidige huisvesting, is in 2016 door HevoFame in samenwerking met Omring en woningcorporatie het Grootslag, een nieuwe visie voor deze locatie ontwikkeld. Onderdeel van deze visie is de sloop van een drietal op het terrein aanwezige woonblokken in opdracht van Het Grootslag, ten gunste van een nieuw gebouw voor Omring conform het concept Beschermd Wonen van HevoFame, wat Omring van Het Grootslag huurt. Tevens wordt het Omringdeel van Sorghvliet eveneens gesloopt, waar op een later moment door Het Grootslag nieuwe Wonen met een Plus appartementen gerealiseerd zullen worden.

Het nieuwe Sorghvliet bestaat uit 32 appartementen in twee bouwlagen en is in een U-vorm gebouwd, waardoor er een mooie besloten binnentuin ontstaat. HevoFame is verantwoordelijk voor het concept en heeft Omring gedurende het ontwerp- en realisatietraject ondersteund. De woningen zijn allemaal tweekamerappartementen. Verder zijn er een buurtkamer en woonkeuken per woongroep van 8 appartementen.

 

Eigenaar is woningcorporatie Het Grootslag, Omring huurt voor 20 jaar.

Het ontwerp is van BBHD architecten, realisatie door Aannemingsbedrijf Wit Wognum

 

Fotografie: Pim Geerts

 

Loading...