Winkelcentrum Koedijkslanden Meppel genomineerd voor NRW Jaarprijs 2018

De Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NRW) heeft dinsdag 5 juni jongstleden op de PROVADA in Amsterdam bekend gemaakt dat winkelcentrum Koedijkslanden in Meppel is genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2018. De jaarprijs is een prestigieuze vastgoedprijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De vakjury ‘heeft grote waardering voor de geleverde prestatie in Meppel’ en kwalificeert het project als ‘inspirerend voorbeeld voor de sector’.

Ontwikkelaar FAME uit Zwolle nam met belegger De Hoge Dennen Vastgoed uit Laren het initiatief het in Meppel anders aan te pakken dan gebruikelijk. Er werd ingezet op een ‘vitale wijk’ als uitgangspunt voor de ontwikkelvisie in plaats van enkel een uitbreiding en revitalisering van het oude winkelcentrum. Woningcorporatie Woonconcept en de gemeente Meppel werden op basis van deze visie onafscheidelijke partners van FAME en De Hoge Dennen Vastgoed in het ontwikkelproces.

Het resultaat mag er zijn: een samenhangend en gecoördineerd aanbod van wonen, ontmoeten, winkelen, welzijn, zorg en diensten. Een nieuw hart van de wijk waardoor het voor jong en oud fijn wonen is!

In de maand juni worden de genomineerde centra aan diepgaand onderzoek onderworpen. De onderzoeken worden uitgevoerd door verschillende onafhankelijke onderzoeksbureaus. De bekendmaking van het winnende winkelcentrum vindt plaats tijdens het NRW jaarcongres op donderdag 20 september 2018.
 

Loading...