Nieuwe uitstraling voor Landsherenkwartier

In opdracht van Woonbedrijf ieder1 heeft VHP een masterplan Landsherenkwartier te Deventer gemaakt voor de vernieuwing van de wijk Keizerslanden. FAME is hierbij betrokken op het gebied van planontwikkeling. Woonbedrijf ieder1 vervangt tot 2020 een groot deel van zijn woningbestand in het Landsherenkwartier.
Een nieuwe impuls
De vernieuwing gaat verder dan de woningen; er komt een wijkvoorzieningencentrum aan de rand van de buurt, de openbare ruimte wordt waar nodig heringericht en de sociale structuur in de buurt krijgt een nieuwe impuls. 

Landsherenkwartier
De Landsherenpoort ligt middenin de Deventer wijk Keizerslanden. Onder het motto 'Keizerslanden Vernieuwt!' vindt in de komende jaren de vernieuwing van de wijk Keizerslanden plaats. Het vernieuwingsprogramma vindt plaats in vier deelbuurten: Oranjekwartier, Landsherenkwartier, Tuindorp en Centrumgebied. De wijkvernieuwing Keizerslanden kent drie pijlers: fysiek, sociaal en economisch. Dit betekent dat niet alleen sloop en nieuwbouw plaatsvindt, maar ook investeringen in de openbare ruimte en in een groot sociaal, cultureel en economisch programma. De totale wijkvernieuwing kent een doorlooptijd van 10 jaar. Woonbedrijf ieder1, de gemeente en bewoners trekken daarbij samen op.
opdrachtgever
Woonbedrijf ieder1
project
nieuwbouw van 69 zorgappartementen met gemeenschappelijke ruimten in drie bouwblokken
omvang
ca. 6.200 m2 bvo
architect
Poolen Architecten
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw
Sociale huur en zorg
Het appartementencomplex Landsherenpoort is het eerste project in de vernieuwing van het Landsherenkwartier. In de Landsherenpoort zijn 70 huurappartementen gerealiseerd, verdeeld over drie gebouwen. Een hoogbouw van zeven verdiepingen en twee gebouwen met twee verdiepingen. In de hoogbouw worden in totaal 52 sociale huurappartementen gerealiseerd, deze worden door Woonbedrijf ieder1 verhuurd. In de twee lage gebouwen komen in totaal 18 zorgappartementen en deze zijn verhuurd aan Stichting Interakt Contour. Deze stichting is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Bouwmanagement
De oplevering van het gehele appartementencomplex heeft in mei 2011 plaatsgevonden. FAME Bouwmanagement is tijdens de uitvoering verantwoordelijk geweest voor de directievoering en het toezicht. 
 

Loading...