Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

HevoFame heeft een sterk mensgedreven visie. Onze projecten moeten er toe doen in de maatschappelijke context. Voor ons houdt dat in, dat wij er ook toe willen doen als bedrijf en nemen daar onze verantwoordelijkheid voor. Hieronder treft u enkele voorbeelden aan van hoe wij hier elke dag aan werken.

Voedselbank

Voedselbank

Vanaf 2017 is HevoFame vaste sponsor van de Voedselbank Zuidwest Drenthe. Door middel van een financiële bijdrage maakt HevoFame het mede mogelijk dat de voedselbank de gevolgen van armoede kan bestrijden. Daar waar mogelijk zet HevoFame zich ook in voor acties van de voedselbank of andere vormen van ondersteuning.

Sponsoring

Sponsoring

De HevoFame is een betrokken sponsor voor met name regionale sportieve en culturele activiteiten. Zo ondersteunt HevoFame o.a. volleybalvereniging Steevast in Steenwijk, voetbalvereniging ZAC in Zwolle en korfbalvereniging Sparta in Zwolle. Naast deze jaarlijkse sponsorovereenkomsten ondersteunt HevoFame ook (incidentele) evenementen en bijeenkomsten van sportieve en culturele aard, zoals het terugkerende Filosofiecafé te Zutphen.

Habitat for Humanity

Habitat for Humanity

Sinds 2012 zet HevoFame zich in voor degelijke en veilige huisvesting voor mensen in ontwikkelingsgebieden. HevoFame doet dit middels het sponsoren van bouwreizen die georganiseerd worden door  Habitat for Humanity (habitat.nl).
In 2015 heeft Ernst van der Wolde voor de vierde maal deelgenomen aan een bouwreis. Na Nepal, Leshoto en Vietnam was dit jaar de reis naar Cambodja. Er is samen met 26 andere vrijwilligers meegebouwd aan vier huizen voor kansarme gezinnen.

Samenwerking De Boeg

Samenwerking De Boeg

De Boeg is een kindergasthuis, een bungalow met een grote tuin eromheen. Hier kunnen ernstig zieke kinderen met ouders of andere mensen die voor hen zorgen logeren. Medewerkers van HevoFame dragen belangeloos een steentje hieraan bij door middel van een bijdrage in de vorm van:
- ondersteuning conceptontwikkeling
- achitectuurwerkzaamheden
- acquisitie
- grafische vormgeving
- projectbegeleiding

Windesheim

Windesheim

HevoFame Planontwikkeling ontwikkelt en doceert voor Hogeschool Windesheim in Zwolle praktijkgerichte onderwijsmodules voor de opleiding toegepaste gerontologie.
Daarnaast is HevoFame voor deze opleiding partner in het verzorgen van stages, als spreker op open dagen en als gastspreker op summercourses voor professionals.

HevoFame is groen!

HevoFame is groen!

Het wagenpark van de HevoFame is groener dan het gemiddelde bij parkbeheerder Leaseplan en zelfs groener dan het landelijk gemiddelde bij parken van gelijke omvang. 88% van het wagenpark van HevoFame heeft energielabel A, B of C. Hiermee realiseert HevoFame een CO2 uitstoot dat 24% onder het gemiddelde van de parkbeheerder ligt.


Loading...