Officiële opening Veldhuis door staatssecretaris Paul Blokhuis

Op maandagmiddag 2 maart heeft staatsecretaris Paul Blokhuis samen met bestuurder Bert Blaauw van zorgorganisatie Stichting KleinGeluk de nieuwbouwlocatie Veldhuis feestelijk geopend. Hiervoor waren door KleinGeluk bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen uitgenodigd. Er waren lovende woorden van de voorzitter van de cliëntenraad, de directeur vastgoed van Syntrus Achmea (namens de eigenaar) en afsluitend door de staatssecretaris voor het gebouw en het innovatieve woon/zorgconcept. Het gebouw telt 86 appartementen voor mensen met een intensieve zorgvraag volgens het concept Beschermd Wonen dat door FAME samen met de Stichting KleinGeluk is ontwikkeld. Paul Blokhuis sprak ook zijn waardering uit voor de plek die het complex in de stad vervult, zowel fysiek op deze locatie in het centrum als functioneel met de woonvorm voor mensen met een zware zorgbehoefte. Hij gaf aan dat het mooi aansluit op zijn visie voor een inclusieve samenleving.
 
Ook werd tijdens de opening het certificaat Passief Bouwen overhandigd aan de eigenaar van het gebouw Syntrus Achmea en aan huurder KleinGeluk. Het gebouw is namelijk ontworpen volgens het zeer duurzame passief bouwen principe, waarbij een dermate goed geïsoleerd gebouw wordt gemaakt dat het zichzelf als het ware warm houdt en verwarmd kan worden zonder een uitgebreide verwarmingsinstallatie. Als klap op de voorpijl werd ook het Passief Bouwen Award 2019 uitgereikt, de prijs voor het mooiste passief bouwen gebouw van 2019!
 
Na afloop was er gelegenheid voor de gasten het gebouw ook van binnen te bekijken.
 
Een 98-jarige bewoonster gaf in een interview aan De Stentor daarbij het mooiste compliment, dat de kern van het woonconcept op een prachtige manier verwoord:
‘Dit is mijn huisje want mijn meubeltjes staan er in.’
 
Huurder: Stichting KleinGeluk
Belegger: Syntrus Achmea
Conceptontwikkeling: FAME Planontwikkeling
Architectuur: FAME Architecten
Bouw en ontwikkeling: Trebbe-Klok


Loading...