Tevreden bewoners in nieuwbouwappartementen Koedijkslanden Meppel

Tevreden bewoners in nieuwbouwappartementen Koedijkslanden Meppel

Uit onderzoek onder de nieuwe bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Koedijkslanden blijkt dat het ontwikkelproject van winkels en woningen in de wijk Koedijkslanden goed is geslaagd. De bewoners wonen erg graag in hun nieuwe woning: gemiddeld geven ze maar liefst een 8,4 als rapportcijfer. Alle onderdelen van het wonen en de woonomgeving scoren goed; zo wordt er door bijna alle respondenten meerdere keren per week gebruik gemaakt van het winkelcentrum en maakt ruim driekwart van de bewoners regelmatig een praatje met medebewoners. 

Het winkelcentrum Koedijkslanden, de bijbehorende appartementen en het wijkcentrum zijn in 2017 officieel geopend. De ontwikkeling was het resultaat van diverse initiatieven die al een aantal jaren in de wijk liepen. Tegelijk met de herontwikkeling van het winkelcentrum ontstond de vraag naar een nieuwe manier om welzijn en zorg in de wijk te organiseren, in combinatie met het realiseren van nieuwe appartementen voor sociale huur. Diverse partijen, waaronder Woonconcept, gemeente Meppel en Welzijn Mensenwerk hebben aan de ontwikkeling bijgedragen.

De respondenten van het onderzoek werden beloond met een mooie bos tulpen van Jumbo. Uit de antwoorden blijkt dat de meeste bewoners van de nieuwbouwappartementen (ruim 50%) afkomstig zijn uit de wijk zelf. In de wijk blijven en dichter bij het winkelcentrum wonen zijn dan ook de meest genoemde redenen om naar de nieuwbouw te verhuizen. Bijna 60% van de respondenten is ouder dan 74 jaar. Met name de oudere bewoners en de bewoners die niet uit Meppel komen voelen zich, ondanks de levendige woonomgeving, toch nog wel eens eenzaam. Wijkcentrum de Koeberg biedt hiervoor allerlei activiteiten  andere mensen te ontmoeten. Neem er eens een kijkje! 
 
 


Loading...