Herstructurering het Ronde Erf in Veenendaal.

Herontwikkeling van winkels was een belangrijke aanleiding voor de gebiedsontwikkeling het Aller Erf in Veenendaal. De winkelformule van Jumbo Supermarkten paste niet meer in de winkelruimte aan het Ronde Erf. Reden voor een uitbreiding van circa 700 m2, een ingrijpende verbouwing van de supermarkt en dagwinkels en herontwikkeling van het gehele openbare gebied. Daarnaast werden woningen ontwikkeld.
Beschermde woonvorm aan winkelplein
Verplaatsing dagwinkels
De dagwinkels waren tegen de Jumbo gepositioneerd en werden verplaatst naar een nieuwbouwlocatie binnen het plan. Voor de dagwinkels is 575 m2 BVO nieuwe commerciële ruimte gebouwd. Dit was voldoende voor een nieuwe grotere drogisterij en de drie bestaande dagwinkels, te weten een bakker, bloemist en een gemakswinkel.
Uitbreiding Jumbo
Daarna werd de Jumbo uitgebreid met nieuwe winkelmeters, een nieuwe voorziening voor het personeel en een volledig overdekt laad- en loshof. Tijdens de realisatie van gebouwen en openbaar gebied hebben de Jumbo en de dagwinkels volledig door kunnen draaien.
Gebiedsontwikkeling Aller Erf
Naast de winkels en de woningen is in samenwerking met de gemeente Veenendaal het openbaar gebied herontwikkeld. Het oude plein had niet de gewenste uitstraling van een buurtplein en er waren te weinig parkeerplaatsen. Het nieuwe plein heeft een open karakter gekregen met materialen die zijn afgestemd op de omringende gebouwen.
 
Het centrale winkelplein
Kwaliteit in openbaar gebied
Wonen boven winkels
Zicht op winkelgebied vanaf balkon
Gevels van FSC-hout
opdrachtgever
De Hoge Dennen Holding B.V.
project
herontwikkeling het Aller Erf
omvang
1200 m2 nieuwe winkelruimte, 2500 m2 openbaar gebied
planontwikkeling
Arno Hoogeveen
projectmanagement
Berné Vulkers
directievoering
Wouter Dieters
architect
Huibers & Jarring
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw

Loading...