Nieuwmarkt, wonen en tuinieren op het dak

Ten zuiden van de Markt van Lichtenvoorde is een nieuwe winkel- en woonomgeving gerealiseerd. Het programma omvat winkels, woningen, parkeren en de inrichting van het openbare gebied. Het plan sluit qua structuur naadloos aan op het historische centrum van Lichtenvoorde.
Wonen
De woonentrees zijn centraal in de straatwanden geplaatst en niet weggedrukt in hoeken of steegjes. Deze bewuste keuze maakt dat het wonen duidelijke aanwezig is binnen het plan en allure krijgt. De gegeven ruimte op de daken van de grote winkels is ingezet om een groen en rustig binnengebied te realiseren waaromheen de verschillende woningen zijn geplaatst. De woningen hebben allemaal een extra 'voorterras' gekregen, waardoor het wonen ook deel is geworden van deze royale daktuin.
Tunneltje
Onder het bouwvolume van fase 1 ligt een garage met parkeerplaatsen voor alle bewoners en zijn tevens de bergingen geplaatst. Om droog naar je auto te komen is onder winkelstraat de Leest door een tunneltje gebouwd. 
Twee kanten
Het wonen op Nieuwmarkt Zuid kent twee kanten: het levendige winkelgebied aan de straatzijde en de rustige groene daktuinen aan de binnenzijde. Een unieke en optimaal benutte combinatie die door de bewoners zeer wordt gewaardeerd.
opdrachtgever
VOG Beheer B.V.
project
winkeloppervlak 7.500 m² appartementen 110 stallingsgarage 98 plaatsen parkeren maaiveld 159 plaatsen
projectteam
Ton ten Brinke, Jan Klijn
architect
opZoom architecten B.V.
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw
 

Loading...