Jongeren vinden woonplek in het Ronde Erf

Kwintes biedt fasegericht wonen voor jongeren van 16 tot 26 jaar met een langdurige psychische of sociale kwetsbaarheid in het Ronde Erf te Veenendaal. FAME verzorgde de planontwikkeling, het projectmanagement, de directievoering en het kwaliteitstoezicht van de opstallen met 36 wooneenheden voor opdrachtgever De Hoge Dennen Holding B.V. De ontwikkeling was onderdeel van de herontwikkeling van het winkelcentrum en openbaar gebied.
Fasegericht wonen voor jongeren
In het Ronde Erf krijgen de jongeren begeleiding en training bij wonen, werken en leren, om zo zelfstandig mogelijk te leven. Kwintes biedt hier fasegericht wonen. Bij een volgende persoonlijke ontwikkelingsfase verhuist een bewoner daadwerkelijk binnen het Ronde Erf. Juist voor deze jongeren is het daardoor duidelijk in welke fase ze zitten. Het uiteindelijke doel is zelfstandig wonen buiten het Ronde Erf.
opdrachtgever
De Hoge Dennen Holding B.V.
project
Ronde Erf, Veenendaal fasegericht wonen (Kwintes)
omvang
36 wooneenheden voor zorg
planontwikkeling
Arno Hoogeveen
projectmanagement
Berné Vulkers
directievoering
Wouter Dieters
architect
Huibers & Jarring
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw
Groepswonen
Groepswonen is de eerste fase voor de jongeren. Op de eerste etage zijn twee groepswoningen met ieder zes studioappartementen met eigen badkamer. De studio’s hebben geen kookgelegenheid. De bewoners koken gezamenlijk in de woonkamer als onderdeel van de activiteiten en trainingen.

Loading...