Geavanceerd ontwerp Villa Molenkule

Villa Molenkule is een markante moderne witte villa in een bosrijke omgeving. Met kubistisch vormgegeven bouwvolumes is een prachtige villa gecomponeerd met veel glas & uitzicht aan de tuinzijde en voldoende privacy aan de straatzijde.

 
Unieke oplossingen
Het geaccidenteerde terrein gaf de mogelijkheid bijzondere en specifieke oplossingen te ontwerpen. Onder andere de entreepoort, de pergola’s bij de hellingbaan naar de dubbele garage, de H.W.A. spuwer bij de vijverpartij, de markante binnen/buiten open haard, het zwevend terras en de loopbrug naar het zonneterras.
Opgetild dakvlak
Een unieke, modern gematerialiseerde villa, zowel qua exterieur als qua interieur (RVS, matglas, stucwerk, aluminium, belgisch hardsteen). De riante woonkamer heeft een opgetild dakvlak, waardoor deze ruimte nog meer grandeur krijgt. Het hele woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Zie ook het filmpje 'Bewoonbaar Verklaard' van TV Oost over het exterieur en het interieur van villa Molenkule.
Interieur
De inspiratie voor het in dezelfde periode ontworpen interieur, is opgedaan in de woning aan de Kloosterbrink. Vandaar dat dezelfde kleuren en materialen zijn toegepast, echter wel in een geheel andere setting, waardoor een andere sfeer is ontstaan. Het interieur is in harmonie met het exterieur ontworpen. De moderne kleurstelling en materialisering is in de gehele villa consequent doorgevoerd, wat een prachtig eindresultaat heeft opgeleverd. Bijzondere interieurelementen zijn o.a. de glazen schuifdeuren tussen hal en woonkamer, het opgetilde dak/plafond in de living, de prachtige binnen/buiten openhaardpartij, de fantastische keuken, de trappartij etc.
opdrachtgever
particulier
project
nieuwbouw van een villa
omvang
340 m²
architect
Jules van der Linden
fotografie
Corb!no
 

Loading...