Villa Windwater, Zwitserse/Nederlandse samenwerking

Huis Windwater is een luxe villa in de Haagse wijk Vroondaal naar ontwerp van het Zwitserse bureau AT7 architektur. Alhoewel er in de wijk strikte bouwvoorschriften gelden, is de architect er in geslaagd een unieke woning van Zwitserse kwaliteit te ontwerpen.
Moderne architectuur met verscheidenheid aan natuurlijke materialen
Zicht vanaf het overdekte balkon
Transparante onderbouw
Kwaliteit en materialisatie doorgetrokken in interieur
Sterke relatie binnen en buiten
Spannend lijnenspel door rechte en schuine vlakken
De connectie tussen interieur en natuur
Architectuur
De woning wordt gekenmerkt door het gevouwen houten volume op de verdieping, waarin de privé vertrekken van de bewoners als hotelkamers zijn ontworpen. Door de toepassing van verdiepinghoge glaspuien op de begane grond, lijkt het volume te zweven en vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. Ook in het interieur gaan de ruimtes als vanzelfsprekend in elkaar over en is er geen harde scheiding tussen de functies. Onder de rietgedekte kap bevinden zich ondermeer een sauna, de fitnessruimte en een bar met thuisbioscoop.         
De rol van FAME
FAME Bouwmanagement heeft vanuit de rol van procesmanager alle werkzaamheden in Nederland gecoördineerd; aansturen adviseurs, aanvraag bouwvergunning, organiseren aannemerselectie en begeleiden bezuinigingsronde, directievoering en toezicht. Daarnaast is in de fases DO en bouwvoorbereiding technische ondersteuning/advies geboden bij de uitwerking van het plan. Dit vanwege de soms grote verschillen tussen de Nederlandse en Zwitserse regelgeving en bouwmethodiek.
opdrachtgever
particulier
project
nieuwbouw villa
omvang
580m2 bruto vloeroppervlak werkzaamheden proces- en projectmanagement, directievoering en toezicht
architect
AT7 architektur
fotografie
Christine Jansen
 

Loading...