De nieuwe bestemming van Erve Oostermaet

In opdracht van woonbedrijf ieder1 en in samenwerking met Stichting IJssellandschap en de J.P. van den Bentstichting uit Apeldoorn als zorgstichting is aan het historisch erfgoed Erve Oostermaet een nieuwe bestemming gegeven.
Woonschuren naast de boederij
Koken, eten en verblijven in de oude boerderij
Woonschuren
De bestaande monumentale boerderij is onder toezicht van de gemeentelijke monumentendienst volledig gerestaureerd en doet dienst als activiteitencentrum en ontmoetingsplaats voor zowel de nieuwe bewoners als wandelaars. Op het terrein zijn twee ‘woonschuren’ ontwikkeld, ieder bestemd voor de huisvesting van zes bewoners met een verstandelijke beperking en voorzien van een gemeenschappelijke ruimte.

Modern, met respect voor de historie
Bijzonder aan het project zijn de setting in een beschermde cultuur, historische omgeving en het monumentale karakter van de bestaande boerderij. Met veel zorg zijn er nieuwe en eigentijds vormgegeven gebouwen aan de context toegevoegd, waardoor er een bijzondere erfcompositie is ontstaan.
Beschermd Wonen
Koken, eten en verblijven in de oude boerderij
opdrachtgever
woonbedrijf ieder1
project
restauratie zorgboerderij, ruimtes voor ondersteunende diensten en nieuwbouw 12 zorgappartementen in twee bouwblokken
omvang
ca 1.570 m2 bvo
projectmanagement
Berné Vulkers
architect
Franz Ziegler
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw
Duurzaam
Er werd veel waarde gehecht aan duurzaamheid bij de ontwikkeling; naast de implementatie van een WKO installatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van in de bodem opgeslagen warmte en koude, is het bijzonder te noemen dat voor de gevelbekleding gebruik is gemaakt van hout uit de eigen bossen van Stichting IJssellandschap.

Rol van FAME
FAME Bouwmanagement heeft het projectmanagement, de directievoering en het toezicht tot en met oplevering verzorgd.
Gebruik van natuurlijke materialen
De oude boerderij intact

Loading...