Herstelhotel in rustgevend bos

Park Dekkerswald, gelegen in de bossen van Groesbeek, is van oorsprong een katholiek herstellingsoord voor tuberculosepatiënten. Tegenwoordig is het een terrein waar meerdere zorg- en dienstverleners van naam gevestigd zijn, zoals de ZZG zorggroep, het Radboud, Kentalis en Top-Care.
Park Dekkerswald
Midden in het bos op een plek met een flink hoogteverschil is een luxe zorg- en revalidatiehotel ontworpen: het ZZG Herstelhotel. Het ontwerp voorziet in bijbehorende faciliteiten en een kenniscentrum. Het is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met Anneke Nijhoff en de medewerkers van ZZG. Het complex staat niet op zichzelf, maar is integraal onderdeel van een geheel vernieuwd Dekkerswald. Op het terrein vinden allerlei interessante ontwikkelingen plaats in het aanbieden en ontvangen van zorg, op een hoog en luxe niveau.
Het hart van het gebouw
Het ZZG Herstelhotel heeft een centraal gelegen entreegebied waar de receptie, de lobby, het grand café, het restaurant met grootkeuken en de oefen- en dagbestedingsruimten liggen. Vanuit deze ruimten is er een panoramisch uitzicht op het omringende bos. Twee grote panoramafoto’s flankeren de muren van de ruimten. Een met een blik op Nijmegen vanuit de Ooijpolder en een met een blik op de stuwwal bij Beek-Ubbergen. Dit hart van het gebouw staat in directe verbinding met het ensemble van de drie sculpturale woonvolumes erboven.
Hospitality
Elk gebouw, in verschillende verbanden gemetseld, is vernoemd naar een natuurgebied in de directe omgeving van Groesbeek en heeft bijpassende kleuraccenten in het interieur. In deze volumes zijn ruim 120 één- en tweekamersuites ondergebracht. Ook is er plek voor het expertisecentrum en voor management en ondersteuning. Het sleutelwoord van het gebouw is gastvrijheid (hospitality). Cliënten mogen zelf om de gewenste (hotel)servicediensten vragen en bepalen zelf hun dagritme.
Healing environment
De cliënt krijgt een luxe privésuite tot zijn beschikking met voldoende ruimte voor persoonlijke bezittingen en voor het ontvangen van bezoek. Een licht meanderende ruimte verbindt de suites. Op de koppen bij de glazen trappenhuizen (met levensgrote foto’s van de drie natuurgebieden) en ter plaatse van de liften zijn zithoekjes gecreëerd met uitzicht op het park. Hier kunnen bewoners en medewerkers elkaar informeel ontmoeten. Een healing environment pur sang!    
 
Het centrale ontmoetingsplein
Professionele begeleiding in het revalidatieproces
Het gebouw staat in relatie met de natuurlijke omgeving
Centraal restaurant als ontmoetingsplek
Sfeervolle plekken in relatie met buiten
Transparantie en licht
Modern, open interieurontwerp
Lichte en kleurrijke verkeersruimtes
opdrachtgever
ZZG zorggroep
omvang
11000 m2
planontwikkeling
Ton ten Brinke en Gerrit van der Pol
bouwmanagement en directievoering
Jan Klijn
architect
OpZoom Architecten
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw

Loading...