Beschermd Wonen in het Ronde Erf

Kwintes biedt fasegericht wonen voor jongeren van 16 tot 26 jaar met een langdurige psychische of sociale kwetsbaarheid in het Ronde Erf te Veenendaal. FAME heeft de planontwikkeling, projectmanagement, directievoering en het kwaliteitstoezicht van de opstallen met 36 wooneenheden voor opdrachtgever De Hoge Dennen Holding B.V. verzorgd. De ontwikkeling was onderdeel van de herontwikkeling van het winkelcentrum en openbaar gebied.
Afgesloten binnenplaats
Fasegericht wonen voor jongeren
In het Ronde Erf krijgen de jongeren begeleiding en training bij wonen, werken en leren, om zo zelfstandig mogelijk te leven. Bij een volgende persoonlijke ontwikkelingsfase verhuist een bewoner daadwerkelijk binnen het Ronde Erf. Juist voor deze jongeren is het daardoor duidelijk in welke fase ze zitten. Het uiteindelijke doel is zelfstandig wonen buiten het Ronde Erf.
Groepswonen
Groepswonen is de eerste fase voor de jongeren. Op de eerste etage zijn twee groepswoningen met ieder zes studioappartementen met eigen badkamer. De studio’s hebben geen kookgelegenheid. De bewoners koken gezamenlijk in de woonkamer als onderdeel van de activiteiten en trainingen.

Individueel wonen met ontmoeten
In de tweede fase wonen de jongeren in een volwaardig appartement op de tweede of derde etage en krijgen individuele begeleiding. Voor hen is op elke verdieping een huiskamer met keuken als ontmoetingsruimte ingericht.

Satellietwoningen zelfstandig dichtbij
In de laatste fase binnen Ronde Erf wonen de jongeren in satellietwoningen in het tegenover gelegen bouwblok. Zij krijgen daar begeleiding naar geheel zelfstandig wonen en hebben geen gezamenlijke huiskamer meer.
Gezamenlijke woonkamer
opdrachtgever
De Hoge Dennen Holding B.V.
project
onderdeel van de herontwikkeling het Aller Erf
omvang
36 wooneenheden voor zorg
planontwikkeling
planontwikkeling
projectmanagement
Berné Vulkers
directievoering
Wouter Dieters
architect
Huibers & Jarring
fotografie
Pim Geerts, Beeldopbouw
Terras op de binnenplaats
Besloten trapopgang
Appartementen boven de supermarkt
 

Loading...