St Pancras Molenhoeve

Nadat FAME in Heiloo (Nieuw Varne) het concept Beschermd Wonen heeft ontwikkeld in samenwerking met woningcorporatie KennemerWonen voor bewoners van MagentaZorg, heeft MagentaZorg aan FAME gevraagd dit concept ook voor haar eigen portefeuille te ontwikkelen op de locatie van de huidige Molenhoeve te St. Pancras (gemeente Langedijk, Noord-Holland).
In totaal worden er 41 woningen gerealiseerd, FAME verzorgt met een geïntegreerd team in nauwe samenwerking met MagentaZorg het ontwikkelmanagement, het projectmanagement en de architectuur van het gebouw. De woningen worden ontwikkeld binnen de parameters van sociale woningbouw en zijn te verhuren op basis van het contractueel scheiden van wonen en zorg. De beoogde doelgroep bestaat uit mensen met een intensieve ondersteuningsvraag.
Beschermd wonen in je eigen huis
Bewoners krijgen een zelfstandige woning met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het appartement heeft een directe relatie met een gezamenlijke sociale leefruimte met ontmoetingsplekken en een buurtkamer. Bewoners kunnen hier beschermd wonen en hun eigen manier van leven behouden. Er is professionele ondersteuning in een veilige en sociale omgeving, met de mogelijkheid tot ontmoeten, maar ook om zich terug te trekken in de privacy van de eigen woning.
opdrachtgever
MagentaZorg
project
41 woningen Beschermd Wonen
planontwikkeling
Arno Hoogeveen
projectmanagement
Berné Vulkers
architect
Coen Koenders
BIM-Modelleur
Marien Riezebos
beoogde oplevering
medio 2017
 

Loading...